Een crematie in Den Helder

De overledene kan er ook voor kiezen om na zijn of haar dood te worden gecremeerd. Bij een crematie wordt het lichaam van de overledene verbrand. Voorafgaande aan de crematie is er, net zoals bij een begrafenis, een ceremonie waarin wordt stilgestaan bij het leven van de overledene. Uitvaartverzorging Den Helder kan u de zorg van een crematie uit handen nemen. Wij hebben veel ervaring met het regelen van een uitvaart in Den Helder en omgeving. Wij hebben dan ook goed contact met verschillende crematoria in de regio.

Het regelen van een crematie

Bij een crematie moeten, net zoals bij een begrafenis, keuzes worden gemaakt over onder andere de kist, bloemstukken, muziek, tekst en rouwvervoer. Maar één van de belangrijkste beslissingen die bij een crematie moet worden genomen, is wat er na de crematie moet gebeuren met de as van uw dierbare. Na de crematie blijft de as nog 30 dagen in het crematorium, waarna onze uitvaartverzorger deze in een mooie urn aan u overhandigt. Vervolgens heeft u als nabestaande diverse mogelijkheden. U kunt de urn met de as bij u thuis bewaren of op een plaats die dierbaar was voor de overledene. De urn kan ook worden begraven of worden bijgezet in een speciale urnenmuur die op veel begraafplaatsen in de regio Den Helder aanwezig is. U kunt ook kiezen om de as uit te strooien. Hiervoor zijn speciale strooivelden aangewezen.

Bent u verantwoordelijk voor het regelen van een crematie in Den Helder of in de omgeving van Den Helder? Neem dan direct contact met ons op. Wij helpen u graag met alle vragen die u heeft.